joi, 6 octombrie 2011

Ghidul tristei

Imi plac femeile. Si nu, nu sunt lesbiana, ci vreau sa evidentiez cat de mult cred in aceste fiinte complexe, in curajul lor nemarginit, in forta lor nemasurata de a schimba cursul lucrurilor, de a se adapta cu infinita rabdare, de a manipula elegant, de a visa in culori, de a face ce si cum doresc, de a-si asculta intuitia ascutita, de a se reinventa mereu, de a indrazni sa socheze, sa iubeasca fara limite, si lista poate continua. Din acelasi motiv, sunt tot mai surprinsa si dezamagita de femeile care uita sa fie femei, devin delasatoare, nepasatoare, se complac in relatii nesatisfacatoare si se cufunda din ce in ce mai mult intr-o viata anosta, trista. Puternice intru-totul, uita sa pretinda respectul celor din jur, iar cel mai important, sa se respecte pe ele insasi.
Referitor relatiei pe care o au cu barbatii, caci despre asta este vorba, in randurile ce urmeaza, doresc sa comprim niste idei, sfaturi despre care femeia, in caz ca nu le stie déjà, consider ca trebuie sa ia aminte:
UNU:
In primul rand, pentru ca un barbat sa ajunga sa te iubeasca, trebuie sa il iubesti si tu pe el. Asadar, renunta la egoismul lui “vreau sa fie acum, aici, langa mine!” si gandeste-te unde ar vrea sa fie el defapt. Momentul in care ai inteles ca trebuie sa il lasi liber sa aleaga ce il face fericit, va realiza ca fericirea lui este langa tine.
DOI:
Inceteaza sa-i mai controlezi toti pasii. Lasa-i telefonul in pace, renunta sa-i mai spargi conturile pe internet, sa-i mai interoghezi prietenii, sa-i ameninti presupusele pretendente (sau nu). Nu este barbat degeaba –mai devreme sau mai tarziu, va sti tot ce faci, iar isteria, gelozia nu il flateaza. Incercand sa-l controlezi, il indepartezi.
TREI:
Barbatul, copil mare, intotdeauna va dori alaturi o femeie care sa aibe grija de el. Mangaie-l la propriu si figurat, fii calda si iubitoare, atenta la nevoile si vorbele lui, sustine-l, ofera-i suport moral. Desi nu recunoaste, ca sa fie si mai puternic, barbatul va avea mereu nevoie de o femeie care sa ii poarte de grija.
PATRU:
Atat pentru tine, cat si pentru barbatul de langa tine, nu uita niciodata sa fii femeie. Ingrijeste-ti atat trupul cat si mintea, parfumeaza-te, fii sexy si fina, delicata si dulce.  Pentru ca un barbat sa te placa, trebuie in primul rand sa te placi tu pe tine, iar opulenta si ostentativitatea nu te vor face niciodata mai atragatoare. Arata-i respect, respectandu-te.
CINCI:
Cel mai important sfat vine de la Steve Jobs, Dumnezeu sa-l ierte, ca tot apare pe toate posturile tv, care spunea ca “timpul este limitat; nu il irositi traind viata altcuiva”. Renunta la filmele din capul tau si fa ca viata sa nu se invarta in jurul barbatului. Adu-ti aminte de personalitatea ta, pasiunile tale, de zambetul rujat cu rosu, de fericirea care nu este imprumutata, de placerile nevinovate pe care odata nu ti le interziceai, de adevaratul tau stil vestimentar, de prietenii care nu sunt numai ai lui, de telefoanele la ale caror invitatii ar trebui sa raspunzi, adu-ti aminte de tine. Barbatul infrumuseteaza viata, nu este viata insasi.

Cu acestea fiind spuse, trista de mine ce candva am fost, doreste tuturor femeilor fericire in dragoste. Aceasta exista!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu