miercuri, 5 ianuarie 2011

Femeia lui Anatole France

“Femeia face lumea. Ea e suverana: nimic nu se face decat prin ea si pentru ea. Ori femeia este marea educatoare a barbatului; ea il invata virtutile incantatoare, politetea, discretia si acea mandrie care se teme sa nu fie suparatoare”.
Obisnuiam sa-l cred pe Anatole France…Desi la suprafata pare naiva, inocenta, credula, plapanda, fragila, uneori tematoare, tremuranda,… femeia este totul.
Sub aparenta unei fiinte ce implora ocrotire, mangaiere, calauzire, am stiut dintotdeuna ca Femeia, actor desavarsit, s-a nascut, prin menirea ei, cu o forta incontestabila si nemasurabila de a gasi in ea insasi resurse si solutii pentru satisfacerea oricarei necesitati.
In dragoste, Femeia este indelung rabdatoare, intelegatoare, cu capacitati supraomenesti de induratoare; ma face sa ma gandesc la fabula lui La Fontaine cu vulpea sireata care reuseste sa manance casul din ciocul unui corb mandru, dupa ce il convinge sa-i cante. Este ca o caprioara care alearga in ceasul mortii, pana cand vanatorul de pe urmele ei, pe nume Barbat, este prins de catre aceasta. Vanatul care devine vanator.
Femeia este sprijinul din umbra a marilor personalitati masculine, este prietenul de nadejde care stie sa asculte atunci cand nu exista alt auditoriu, este amicul tau din copilarie care continua sa-ti fie confident, este bucatarul sofisticat atunci cand nu iti doresti decat un sandvis, este copilul cu care razi si te pierzi tarziu in noapte in lumea play station-ului, este zambetul dulce asteptat toata ziua, este latura romantica a vietii tale care iti lasa scris un "te iubesc" lipit pe frigider, latura salbatica a vietii tale datorita careia te trezesti cu lenjerie de dantela in buzunarul pantalonului, este cadoul de sub pomul de Craciun, este craciunita imbracata in portjartiere rosii, este Lara Croft cu care faci dragoste, este surpriza berilor reci in noptile de vara torida, este mirosul unei fripturi in sange atunci cand ti-e foame, este melodia preferata pe care tocmai au bagat-o la radio cand esti prins in trafic, este pasa perfecta dinaintea unul gol in meciul de fotbal jucat cu baietii, este George Foreman pentru ca tu sa fii Cassius Clay……………….
Femeia nu vrea sa stie decat ca esti acolo pentru ea, si iti va da totul.
Azi, pentru mine, Anatole France e un bou.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu